Quinoa se zeleninou a omáčkou z pečených paprik recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 špetka sůl
petrželka
2 ks rajčata
1 snítka rozmarýn
1 ks mrkev
bazalka
olivový olej
olivový olej
zeleninový vývar
0,5 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 špetka mletý černý pepř
4 ks červené papriky
quinoa
2 ks světlé lilky

Postup přípravy receptu

  1. Quinou uvaříme v zeleninovém vývaru. Lilky rozpůlíme, jemně nařežeme nožem, osolíme a opepříme. Necháme chvíli vypotit

  2. Teď si připravíme omáčku z paprik: papriky pokapeme olivovým olejem a předem upečeme v troubě na 200 °C, dokud slupka nezčerná. Pak zabalíme do alobalu, aby se papriky spařily, slupku odstraníme a zbytek necháme zchladit

  3. V pánvi rozehřejeme olivový olej, orestujeme na něm cibuli a potom přidáme nakrájený česnek. Na závěr vmícháme pečené papriky a rozmarýn, opepříme, osolíme a necháme chvíli povařit. Směs přendáme do misky a rozmixujeme. Dosolíme a dopepříme

  4. Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme lilek z obou stran a přidáme nakrájená rajčata, která jsme předem spařili a zbavili slupky. Pak přisypeme bazalku. Uvařenou quinou osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a vmícháme nakrájenou petrželku, mrkev a zbytek spařených rajčat

  5. Quinou nandáme na talíř, přidáme orestované lilky s rajčátky, omáčku z paprik a ozdobíme lístky čerstvé bazalky

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!