Jemný křupavý švédsky chléb - Knäckebrot recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 0,5 lžic sůl 160 g máslo 250 ml mléko 1,5 lžíce cukr moučka 200 g hladká žitná mouka 200 g hrubá žitná mouka
Postup Jemný křupavý švédsky chléb - Knäckebrot
Postup přípravy receptu
-
Obě mouky prosejeme přes síto do mísy, přidáme cukr moučka a osolíme. Studeným mlékem zaděláme těsto, do kterého zapracujeme máslo. Vypracujeme na hladké těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladničce
Těsto na knäckebrot potom vyválíme na jemně pomoučněné desce na obdélníkový plát o tloušťce 2 - 3 mm. Plát těsta hustě propícháme vidličkou. Těsto pokrájíme na obdélníky o velikosti 6 x 12 cm a obdélníky přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem
Knäckebrot pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 - 20 minut v závislosti od trouby do křupava a červeno-hnědé barvy
Jemný křupavý švédsky chléb - Knäckebrot můžeme po vychladnutí rovnou konzumovat.