Jemný křupavý švédsky chléb - Knäckebrot recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

0,5 lžic sůl
160 g máslo
250 ml mléko
1,5 lžíce cukr moučka
200 g hladká žitná mouka
200 g hrubá žitná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Obě mouky prosejeme přes síto do mísy, přidáme cukr moučka a osolíme. Studeným mlékem zaděláme těsto, do kterého zapracujeme máslo. Vypracujeme na hladké těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladničce

  2. Těsto na knäckebrot potom vyválíme na jemně pomoučněné desce na obdélníkový plát o tloušťce 2 - 3 mm. Plát těsta hustě propícháme vidličkou. Těsto pokrájíme na obdélníky o velikosti 6 x 12 cm a obdélníky přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem

  3. Knäckebrot pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 - 20 minut v závislosti od trouby do křupava a červeno-hnědé barvy

  4. Jemný křupavý švédsky chléb - Knäckebrot můžeme po vychladnutí rovnou konzumovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!