Švédské vepřové palačinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
sůl
4 ks vejce
8 šálků mléko
2 lžíce cibule
pažitka
3 šálky hladká mouka
mletý černý pepř
300 g pečené vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Předem upečené vepřové maso nakrájíme na velmi jemné a malé kostičky. Vložíme do vymaštěného pekáčku.

  2. Ze zbylých ingrediencí vytvoříme palačinkové těsto. Dochutíme směsí pažitky s cibulkou, osolíme a opepříme. Směs nalijeme na vepřové kostky. Švédské vepřové palačinky pečeme v troubě předehřáté na 175 °C uprostřed asi 50 minut. Krájíme do tvaru šátečku podobající se skládané palačince.

  3. Švédské vepřové palačinky podáváme s marmeládou lingonberry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!