Hovězí svíčková s kešu oříšky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce sherry 1 lžička cukr moučka olivový olej 1 lžíce sojová omáčka jarní cibulka 3 lžíce sezamový olej 500 g hovězí svíčková 100 g kešu oříšky 4 ks houby shitake 200 g uvařená brokolice
Postup Hovězí svíčková s kešu oříšky
Postup přípravy receptu
-
Do hluboké pánve dáme sezamový olej, přidáme pokrájené houby a restujeme asi 5 minut
Přidáme cukr, sójovou omáčku, sherry a 3-5 lžíc vody. Přivedeme k varu. Pak vložíme brokolici (co nejmenší růžičky), oříšky (pár ořechů necháme na zdobení) a vše prohřejeme
Na jiné pánvi na olivovém oleji orestujeme plátky hovězí svíčkové, osolíme. Hotové maso dáme na talíř a přelijeme směsí brokolice, hub a oříšků
Hotový pokrm zdobíme oříšky a nakrájenou jarní cibulkou, případně zelenou petrželkou.Podáváme s rýží.