Hovězí svíčková s kešu oříšky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce sherry
1 lžička cukr moučka
olivový olej
1 lžíce sojová omáčka
jarní cibulka
3 lžíce sezamový olej
500 g hovězí svíčková
100 g kešu oříšky
4 ks houby shitake
200 g uvařená brokolice

Postup přípravy receptu

  1. Do hluboké pánve dáme sezamový olej, přidáme pokrájené houby a restujeme asi 5 minut

  2. Přidáme cukr, sójovou omáčku, sherry a 3-5 lžíc vody. Přivedeme k varu. Pak vložíme brokolici (co nejmenší růžičky), oříšky (pár ořechů necháme na zdobení) a vše prohřejeme

  3. Na jiné pánvi na olivovém oleji orestujeme plátky hovězí svíčkové, osolíme. Hotové maso dáme na talíř a přelijeme směsí brokolice, hub a oříšků

  4. Hotový pokrm zdobíme oříšky a nakrájenou jarní cibulkou, případně zelenou petrželkou.Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!