Tradiční švédské kuličky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
1 stroužek česnek
sůl
2 ks vejce
strouhanka
4 lžíce mléko
1 ks houska
1 lžička mletá skořice
mletý pepř
1 lžička citronová kůra
olej na smažení
1 špetka mletý hřebíček
600 g míchané mleté maso
1 špetka mletý kardamom
Postup Tradiční švédské kuličky
Postup přípravy receptu
-
Včerejší housku namočíme do mléka a necháme změknout. Maso dáme do mísy a smícháme s natrhanou houskou a vejci. Přidáme tolik strouhanky, aby směs byla dostatečně hustá a dala se dobře formovat. Přidáme rozmačkaný česnek, citronovou kůru, skořici, kardamom, hřebíček, sůl a pepř
Ze směsi zformujeme malé kuličky, které 6 - 8 minut ze všech stran opékáme na rozpáleném oleji. Po opečení kuličky zbavíme přebytečného oleje na papírové utěrce
Tradiční švédské kuličky podáváme s vařenými brambory, brusinkovým džemem a se světlou smetanovou omáčkou.