Hovězí svíčková omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
ocet
1 ks cibule
1 kelímek smetana
1 lžička tymián
citron
brusinky
divoké koření
1 kg hovězí svíčková
400 g kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso si klidně den dopředu prošpikujeme, další den osolíme a zprudka osmahneme ze všech stran. Maso podlijeme vodou, přidáme divoké koření a vaříme do změknutí asi 3 - 4 hodiny. Hovězí maso poté vyndáme z vývaru

  2. Cibuli oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hrubo. Na pánvi osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Posypeme lehce cukrem a necháme zkaramelizovat, poté přilijeme 2 lžíce octa a ten necháme lehce vyvařit

  3. Vše následně zalijeme vývarem z hovězího masa, přidáme tymián a necháme zeleninu rozvařit. Směs potom rozmixujeme tyčovým mixerem a přecedíme přes síto. Omáčku zjemníme smetanou a dochutíme - sůl, cukr, ocet nebo citron. Hovězí maso nakonec nakrájíme na plátky

  4. Hovězí svíčkovou omáčku podáváme s houskovými knedlíky, ozdobíme plátkem citronu, brusinkami a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!