Štrúdl od babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
cukr
rozinky
mletá skořice
nastrouhaná jablka
nasekané ořechy
těsto
4 lžíce olej
125 ml voda
250 g hladká mouka
na potření
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny zpracujeme v těsto a necháme odležet.

  2. Připravíme si náplň. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy - vše v množství, jak komu chutná.

  3. Z těsta vyválíme placky, které plníme jablky a balíme do štrúdlů. Před pečením je potřeme mlékem.

  4. Štrúdly od babičky pečeme v troubě na 180 - 200 °C. Nejlepší jsou odležené do druhého dne, ale u nás vždy zmizí hned po upečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!