Tvarohová náplň do štrúdlu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks žloutek
3 - 5 lžic smetana
0,5 ks vanilkový lusk
1 kostka plnotučný tvaroh
1 - 2 lžíce třtinový cukr
3 lžíce rozinky v rumu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme tvaroh. Vanilkový lusk rozpůlíme, nožem z něj vybereme dřeň a tu přidáme ke tvarohu. Zbylý vanilkový lusk můžeme dále použít

  2. Do tvarohu přidáme žloutek, rozinky, špetku soli a cukr. Náplň důkladně promícháme a rozředíme smetanou na požadovanou hustotu. Místo smetany můžeme použít polotučné nebo plnotučné mléko

  3. Tvarohovou náplní plníme štrúdly, koláče a podobně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!