Bábovka s chutí granátového jablka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

180 g cukr
4 ks vejce
170 g máslo
50 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
cukr moučka
300 g hladká mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání
50 ml štáva z granátového jablka

Postup přípravy receptu

  1. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.Troubu zapneme na 170 °C

  2. Měkké máslo utřeme s cukrem a vejci. Přišleháme ovocnou šťávu, mléko a naposledy mouku prosetou s práškem do pečiva

  3. Těsto na bábovku uhladíme ve formě a pečeme asi 40 minut. Upečenou bábovku necháme vychladit a poté vyklopíme

  4. Bábovku s chutí granátového jablka můžeme pocukrovat cukrem moučka a podávat třeba ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!