Bábovka s červeným vínem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr krupice 200 g cukr moučka 125 ml červené víno červené víno 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 200 g tuk na pečení 100 g čokoládová rýže
Postup Bábovka s červeným vínem
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme s pomocí elektrického šlehače rozměklý tuk s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci do světlé pěny
Do směsi vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme červené víno (pokojové teploty) a důkladně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme čokoládovou rýži
Těsto na bábovku s červeným vínem nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 50 - 60 minut. Bábovku necháme ve formě mírně vychladnout a pak ji vyklopíme
K cukru postupně přiléváme víno a vymícháme na hladkou, mírně tekutou kašičku. Vzniklou polevou přelijeme upečenou a vychladlou bábovku a necháme ji zaschnout.