Bábovka s červeným vínem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
200 g cukr moučka
125 ml červené víno
červené víno
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
200 g tuk na pečení
100 g čokoládová rýže

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme s pomocí elektrického šlehače rozměklý tuk s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci do světlé pěny

  2. Do směsi vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme červené víno (pokojové teploty) a důkladně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme čokoládovou rýži

  3. Těsto na bábovku s červeným vínem nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 50 - 60 minut. Bábovku necháme ve formě mírně vychladnout a pak ji vyklopíme

  5. K cukru postupně přiléváme víno a vymícháme na hladkou, mírně tekutou kašičku. Vzniklou polevou přelijeme upečenou a vychladlou bábovku a necháme ji zaschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!