Vídeňský štrúdl z listového těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 lžíce strouhanka
1 kg jablko
1 hrst rozinky
4 lžíce cukr krupice
2 lžičky mletá skořice
400 g listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo

  2. Těsto vyválíme na dva pláty. Jemně posypeme strouhankou a jablky smíchanými s cukrem a rozinkami, přičemž okraje necháme prázdné. Těsto opatrně svineme a přendáme na plech s pečícím papírem. Povrch štrúdlů potřeme rozšlehaným vejcem. Propíchneme na několika místech vidličkou a vložíme do předehřáté trouby. Vídeňský štrúdl z listového těsta pečeme asi 40 minut při 180 °C

  3. Vídeňský štrúdl z listového těsta necháme lehce vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Výborný je teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!