Šťouchané brambory s cibulovou omáčkou, žampiony a lahůdkovým tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
2 ks žampiony
2 lžíce rostlinný olej
1 lžička třtinový cukr
50 ml rostlinná smetana
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
brambory
olivový olej
lahůdkové tofu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit. Když jsou brambory měkké, scedíme je, rozšťoucháme s trochou olivového oleje a osolíme podle chuti.

  2. Cibuli nakrájíme nahrubo a dáme osmahnout na 2 lžicích oleje. Když cibule začíná zlátnout, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Následně podlijeme trochou vody, přidáme kmín a necháme chviličku probublávat.

  3. Poté přilijeme smetanu, osolíme a opepříme a rozmixujeme dohladka. Můžeme také přidat vodu podle toho, jakou konzistenci omáčky chceme. Tofu s žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi.

  4. Šťouchané brambory s cibulovou omáčkou, žampiony a lahůdkovým tofu podáváme jako chutný zdravý oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!