Dušená kuřecí směs s kedlubnou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
1 lžička máslo
1 ks cibule
30 g špek
300 g kuřecí prsa
1 lžička hladká mouka
150 ml smetana ke šlehání
2 ks kedluben
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Špek nakrájíme na malé kostičky. Máslo utřeme s moukou a odložíme do chladu

  2. V hrnci rozškvaříme špek, na kterém orestujeme cibulku a pak vmícháme maso. Jakmile maso zesvětlá, přisypeme mletou červenou papriku, vše ještě krátce opečeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Asi v polovině dušení přidáme nakrájené kedlubny, podle potřeby přilijeme malé množství vývaru a vše společně doděláme tak, aby kedlubny byly akorát na skus. Nakonec omáčku zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou, krátce povaříme, ochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou

  3. Dušenou kuřecí směs s kedlubnou na paprice rozdělíme na porce a podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!