Dušená masová směs s lilkem a rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 ks cibule 300 g rýže 1 ks lilek 1 lžička kari koření 600 ml zeleninový vývar mletý černý pepř 5 - 6 ks cherry rajčátka 2 - 3 lžičky mletá kurkuma 500 g mleté maso (směs)
Postup Dušená masová směs s lilkem a rýží
Postup přípravy receptu
-
Rýži vypereme, zalijeme vroucí vodou, osolíme a asi 8 minut povaříme. Pak rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Omytá rajčata rozkrojíme na poloviny
Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná asi 3 - 4 mm, která osolíme a necháme "vypotit". Pak lilek osušíme a z obou stran opečeme na oleji dorůžova
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, poté přidáme mleté maso a za stálého míchání vše restujeme 6 - 8 minut. Pak směs ochutíme solí, pepřem, kari kořením a kurkumou. Vše ještě krátce opečeme, vmícháme nakrájená rajčata a směs odložíme stranou
Zapékací mísu vytřeme olejem a naplníme polovinou rýže. Na rýži rovnoměrně naneseme masovou směs, kterou poklademe opečenými plátky lilku. Nakonec vše zakryjeme zbývající rýží, zalijeme vývarem a zakryjeme. Masovou směs s lilkem a rýží dusíme v předehřáté troubě při 170 °C doměkka
Dušenou masovou směs s lilkem a rýží rozdělíme na porce a podáváme.