Dušená masová směs s lilkem a rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
300 g rýže
1 ks lilek
1 lžička kari koření
600 ml zeleninový vývar
mletý černý pepř
5 - 6 ks cherry rajčátka
2 - 3 lžičky mletá kurkuma
500 g mleté maso (směs)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži vypereme, zalijeme vroucí vodou, osolíme a asi 8 minut povaříme. Pak rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Omytá rajčata rozkrojíme na poloviny

  2. Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná asi 3 - 4 mm, která osolíme a necháme "vypotit". Pak lilek osušíme a z obou stran opečeme na oleji dorůžova

  3. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, poté přidáme mleté maso a za stálého míchání vše restujeme 6 - 8 minut. Pak směs ochutíme solí, pepřem, kari kořením a kurkumou. Vše ještě krátce opečeme, vmícháme nakrájená rajčata a směs odložíme stranou

  4. Zapékací mísu vytřeme olejem a naplníme polovinou rýže. Na rýži rovnoměrně naneseme masovou směs, kterou poklademe opečenými plátky lilku. Nakonec vše zakryjeme zbývající rýží, zalijeme vývarem a zakryjeme. Masovou směs s lilkem a rýží dusíme v předehřáté troubě při 170 °C doměkka

  5. Dušenou masovou směs s lilkem a rýží rozdělíme na porce a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!