Dušená masová mozaika recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
250 g vepřová kýta
250 g hovězí roštěná

Postup přípravy receptu

  1. Obě masa očistíme, naklepeme a nakrájíme na malé kostičky

  2. Vložíme do misky a osolíme. Řádně propracujeme rukama, tak aby se sůl rovnoměrně rozložila. Maso zatížíme a uložíme na 24 hodin do lednice

  3. Na přípravu masové mozaiky budeme potřebovat pet láhev a varný mikrotenový sáček. Můžeme použít nádobu na výrobu šunky

  4. Maso vložíme do sáčku, upěchujeme a pevně uzavřeme. Pet lahev odstříhneme a vložíme do ní masovou směs v sáčku. Okraje lahve musí přesahovat maso asi o 4 cm

  5. Takto připravené maso, vložíme do vodní lázně a zatížíme ho konzervou. Vaříme velice pomalu přibližne 2,5 hodiny. Potom lahev vyjmeme z vodní lázně a necháme úplně vystydnout

  6. Masovou mozaiku podáváme nakrájenou na plátky se zeleninou, kyselou okurkou, hořčicí a vším, co máme rádi

  7. Takto připravený pokrm obsahuje na 1 porci: 805 Kj, 18g bílkovin a 13g tuku. Připravíme- li ho ze stejného množství krůtích prsou, bude obsahovat na 1 porci pouze 450 Kj, 24g bílkovin a 1g tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!