Steak z filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazek tymián
1 ks limetka
8 ks bobkový list
50 ml olivový olej
4 ks rybí filé
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme si limetku, pokud chceme, kůru očistíme kartáčkem. Kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Nastrouhanou kůru i se šťávou smícháme s olivovým olejem. To celé nalijeme na plochou misku.

  2. Filé krátce omyjeme studenou vodou, osušíme a položíme do misky s připravenou směsí. Filé celé důkladně v marinádě "vykoupeme".

  3. Umyjeme si tymián, nakrájíme na kousky. Na plátky filé prokládáme tymiánem a bobkovými listy. Necháme 1 hodinu uležet.

  4. Filé vyndáme z misky a necháme okapat. Jemně osolíme a opepříme. Takto připravené filé grilujeme z každé strany 3 - 4 minuty.

  5. Hotové filé můžeme ozdobit bylinkami. Podáváme s pečivem, nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!