Panna cotta s rybízem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 80 g cukr 200 g rybíz 0,5 balíčků vanilkový cukr 200 ml smetana ke šlehání 1 balíček dortové želé 200 ml polotučné mléko 2 plátky plátková želatina
Postup Panna cotta s rybízem
Postup přípravy receptu
-
Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální) přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu
Do skleniček dáme rybíz, zalijeme ho dortovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku, a necháme ztuhnout. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou mléko se smetanou a želatinou necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout
Po ztuhnutí můžeme panna cottu s rybízem ihned servírovat.