Panna cotta s rybízem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

80 g cukr
200 g rybíz
0,5 balíčků vanilkový cukr
200 ml smetana ke šlehání
1 balíček dortové želé
200 ml polotučné mléko
2 plátky plátková želatina

Postup přípravy receptu

  1. Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální) přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu

  2. Do skleniček dáme rybíz, zalijeme ho dortovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku, a necháme ztuhnout. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou mléko se smetanou a želatinou necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout

  3. Po ztuhnutí můžeme panna cottu s rybízem ihned servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!