Panna Cotta s mangovým sorbetem a karamelem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- máta 10 g želatina 150 g cukr krystal karamel 1 lžíce vanilková esence 700 ml smetana ke šlehání pomerančová kůra 300 ml plnotučné mléko mangový sorbet
Postup Panna Cotta s mangovým sorbetem a karamelem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci smícháme smetanu ke šlehání, plnotučné mléko, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr krystal, vanilkovou esenci a přivedeme k varu spolu se želatinou, odstavíme, procedíme a nalijeme do forem. Necháme dobře vychladit
Po vychladnutí polijeme zhruba 1 mm vrstvu karamelu, necháme chvilku ztuhnout, nahoru přidáme mangový sorbet a můžeme podávat
Panna cottu s mangovým sorbetem a karamelem podáváme jako chutný osvěžující dezert při různých příležitostech. Dezert můžeme ozdobit lístky máty.