Panna Cotta s mangovým sorbetem a karamelem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

máta
10 g želatina
150 g cukr krystal
karamel
1 lžíce vanilková esence
700 ml smetana ke šlehání
pomerančová kůra
300 ml plnotučné mléko
mangový sorbet

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci smícháme smetanu ke šlehání, plnotučné mléko, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr krystal, vanilkovou esenci a přivedeme k varu spolu se želatinou, odstavíme, procedíme a nalijeme do forem. Necháme dobře vychladit

  2. Po vychladnutí polijeme zhruba 1 mm vrstvu karamelu, necháme chvilku ztuhnout, nahoru přidáme mangový sorbet a můžeme podávat

  3. Panna cottu s mangovým sorbetem a karamelem podáváme jako chutný osvěžující dezert při různých příležitostech. Dezert můžeme ozdobit lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!