Vepřový steak se ztraceným vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
50 ml ocet
500 ml voda
mletý pepř
8 plátků anglická slanina
mletý kmín
600 g vepřová kýta
bylinková sůl
tuk na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky

  2. Plátky anglické slaniny rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a na 200 °C upečeme do křupava

  3. Steaky nasolíme, ochutíme mletým kmínem a pepřem

  4. Vodu přivedeme těsně pod bod varu, vlijeme ocet a odstavíme z plotýnky. Vejce si vyklepneme do hrníčku, v horké vodě s octem pomocí lžíce uděláme vír a vejce do něj vlijeme. Poté vrátíme hrnec na plotýnku a vaříme přibližně 3 minuty, dokud bílek není tuhý. Žloutek ale musí zůstat tekutý. Vejce děláme postupně po jednom

  5. Na tuku steaky důkladně opečeme z obou stran

  6. Na talíř nandáme vepřový plátek, poklademe 2 plátky křupavé anglické slaniny a na vrch položíme ztracené vejce, které od středu do kraje nařízneme. Můžeme ochutit bylinkovou solí. Vepřový steak se ztraceným vejcem podáváme například s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!