Srnčí kýta po texasku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 kuliček jalovec
4 dl rostlinný olej
1 kg mražené hranolky
1 kg srnčí kýta
1 balíček koření na zvěřinu

Postup přípravy receptu

  1. Jalovec rozdrtíme v hmoždíři. Smícháme jej se sáčkem koření na zvěřinu, přidáme lžíci oleje a promícháme.

  2. Kýtu rozdělíme na jednotlivé svaly. Ty nakrájíme příčně na 2 cm plátky. Srnčí steaky jemně naklepeme z obou stran obrácenou stranou nože a vydatně potřeme směsí koření. Připravené maso necháme v lednici přes noc uležet.

  3. Druhý den si ve fritéze připravíme hranolky. Odkládáme je na savý paprí.

  4. Na rozpálené grilovací pánvi s olejem pečeme steaky 4 minuty z jedné i druhé strany. Tak budou medium. Poku je chceme více propečené, necháme je o minutu nebo dvě déle (well done). Pokud je chceme krvavé (rare), dobu restování zkrátíme.

  5. Srnčí steaky ihned podáváme je s připravenými hranolky. Můžeme přelít výpekem z pánve.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!