Srnčí steaky se švestkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
pepř
1 lžíce hladká mouka
olej na smažení
4 plátky srnčí svíčková (lze i z vepřové panenky)
3 lžíce Švestková omáčka Otma Gurmán
4 ks vejce na volská oka
Grill salát Znojmia

Postup přípravy receptu

  1. Steaky naklepeme, osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, lehce osmahneme, ne do hněda. Vložíme maso a osmahneme 4 minuty po každé straně

  2. Pak maso vyjmeme na nahřátou misku, cibuli necháme ve vypečené šťávě. Do ní dáme 3 lžíce Švestkové omáčky Otma Gurmán a 1 lžíci hladké mouky rozmíchanou v trošce vody. Vše promícháme a povaříme

  3. Na orestovaný steak položíme volské oko a lehce jej přelijeme švestkovo-cibulovou omáčkou. Jako přílohu podáváme vařené nebo opečené brambory, jako oblohu doporučujeme pestrý zeleninový Grill salát Znojmia.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!