Kuřecí krupicová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce pažitka 3 l voda mletý černý pepř 3 - 4 lžíce hrubá krupice polévkové koření 1 miska mražený hrášek s mrkví 500 g kosti z kuřete
Postup Kuřecí krupicová polévka
Postup přípravy receptu
-
Kosti z kuřete se zbytky masa (například z prsních řízků - motýlků, nebo i kuřecí krky) uvaříme v osolené vodě doměkka, nejlépe v "papiňáku?. Uvařený vývar scedíme, zbytky masa z kostí obereme a nakrájíme do vývaru
Do vývaru přidáme mražený hrášek s mrkví a vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Pak do vývaru se zeleninou, za stálého míchání, nasypeme krupici a povaříme asi 3 minuty. Krupice nabude a vývar zahustí. Nakonec do polévky rozklepneme vajíčka, promícháme a krátce vaříme, dokud se vejce nesrazí
Kuřecí krupicovou polévku opepříme, můžeme dochutit i tekutým polévkovým kořením. Do každé porce polévky nasypeme nasekanou zelenou pažitku.