Kuřecí krupicová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
pažitka
3 l voda
mletý černý pepř
3 - 4 lžíce hrubá krupice
polévkové koření
1 miska mražený hrášek s mrkví
500 g kosti z kuřete

Postup přípravy receptu

  1. Kosti z kuřete se zbytky masa (například z prsních řízků - motýlků, nebo i kuřecí krky) uvaříme v osolené vodě doměkka, nejlépe v "papiňáku?. Uvařený vývar scedíme, zbytky masa z kostí obereme a nakrájíme do vývaru

  2. Do vývaru přidáme mražený hrášek s mrkví a vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Pak do vývaru se zeleninou, za stálého míchání, nasypeme krupici a povaříme asi 3 minuty. Krupice nabude a vývar zahustí. Nakonec do polévky rozklepneme vajíčka, promícháme a krátce vaříme, dokud se vejce nesrazí

  3. Kuřecí krupicovou polévku opepříme, můžeme dochutit i tekutým polévkovým kořením. Do každé porce polévky nasypeme nasekanou zelenou pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!