Kuřecí kuličky v koprové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 špetky sůl
800 g brambory
200 ml voda
600 g kuřecí prsa
drcený kmín
2 - 3 lžíce čerstvý kopr
800 ml vývar z brambor
1 - 2 lžičky umeocet
1,5 lžíce sušená zeleninová směs Horalka
80 g sušený sojový nápoj s příchutí smetany
70 g hladká rýžová mouka
3 lžíce hladká rýžová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu tohoto receptu si obstaráme některé uvedené suroviny v prodejně zdravé výživy. Kuřecí maso očistíme, umeleme a promícháme se špetkou soli, sušenou zeleninovou směsí Horalka, 2 lžícemi rýžové mouky a 2 lžícemi vody. Směs řádně propracujeme a necháme v chladu odležet asi 15 minut. Pak si ze směsi připravíme kuličky ve velikosti vlašského ořechu a opět odložíme stranou do chladu. Sušený sojový nápoj v prášku a rýžovou mouku rozmícháme dohladka s 200 ml vody

  2. Brambory oloupeme a v osolené a kmínem ochucené vodě uvaříme doměkka. Pak je slijeme, ale vývar z brambor nevyléváme. Do většího kastrolu nalijeme trochu vývaru tak, aby sahal asi 2 cm ode dna. Vývar přivedeme k varu, postupně vložíme masové kuličky, které pozvolna uvaříme doměkka. Pak kuličky vyjmeme, přilijeme vývar z brambor a vmícháme sojovou zálivku. Vše za stálého šlehání přivedeme k varu a povaříme asi 2 - 3 minuty. Nakonec omáčku ochutíme čerstvě sekaným koprem, okyselíme umeoctem a vrátíme zpět kuřecí kuličky

  3. Kuřecí kuličky v koprové omáčce podáváme s vařeným bramborem. Je to výborný recept pro dietu při onemocnění slinivky břišní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!