Srnčí na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžičky solamyl
olivový olej
2 dl červené víno
voda nebo vývar
1 kg srnčí kýta
1/2 balíčku koření na zvěřinu
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí maso (kýtu, panenku) dobře očistíme a pokrájíme na kousky. Pak ho důkladně posypeme kořením na zvěřinu a opepříme, prsty koření k masu vtlačíme a zalijeme olivovým olejem. Necháme ho v uzavřeném kastrolu 24 hodin uležet (je možné i déle)

  2. Ve vyšším kastrolu s poklicí si rozpálíme asi lžíci oleje a pak do něj vložíme připravené maso. Orestujeme za občasného promíchání, pak přikryjeme poklicí

  3. Maso pečeme minimálně hodinu, podle potřeby při vypečení šťávy maso podlijeme trochou vody nebo vývaru a průběžně mícháme

  4. Před koncem přípravy přidáme k masu červené víno a v trošce vody rozmíchaný solamyl. Osolíme, promícháme, krátce povaříme a odstavíme

  5. Srnčí na víně se vzniklou omáčkou podáváme s bramborovými hranolky, chutnalo by i s bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!