Srnčí hřbet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
1 ks vejce
5 dkg máslo
1 lžíce kakao
2 lžíce cukr krupice
těsto
4 ks vejce
0.5 lžíce kakao
1 špetka prášek do pečiva
4 dkg ořechy
4 lžíce cukr moučka
2 lžíce hrubá mouka
nádivka
15 dkg máslo
2 lžíce mléko
5 dkg ořechy
15 dkg cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, přidáme kakao, mouku, mleté ořechy a prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Nalijeme do vymazané formy (srnčí hřbet). Pečeme při 180 °C. Po upečení necháme vychladnout.

  2. Mezitím si vymícháme náplň. Ořechy spaříme malým množstvím mléka na hustou kaši a po vychladnutí smícháme s cukrem a máslem.

  3. Korpus rozřízneme a naplníme ořechovým krémem. Celý srnčí hřbet nakonec potřeme polevou, kterou jsme si připravili v hrnci nad parou z utřených vajec s cukrem (do pěny), následně po vychladnutí vymíchané s máslem a kakaem.

  4. Srnčí hřbet nakrájíme na plátky a podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!