Dušené krůtí roládky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 1 ks vejce 60 g šunka 1 ks cibule hladká mouka 2 lžíce dijonská hořčice 3 lžíce strouhaná houska mletý černý pepř 500 g krůtí prsa 50 - 100 ml smetana na vaření 1 hrst nať jarní cibulky instantní světlá jíška
Postup Dušené krůtí roládky
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozdělíme na dva pláty, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme
Připravíme si náplň. Cibuli a bylinky jemně usekáme. Šunku nakrájíme na jemné kostičky. Vše vložíme do misky, zasypeme strouhankou, přidáme hořčici a spojíme syrovým vejcem
Pláty masa potřeme z jedné strany náplní, zavineme a spojíme jehlami nebo párátky. Roládky vložíme na těsno do menšího kastrolu, zaprášíme hladkou mouku, podlijeme vývarem a zakryté podusíme doměkka. Pak roládky vyjmeme a uchováme na teple. Vydušenou šťávu zahustíme podle potřeby jíškou a zjemníme smetanou. Krátce povaříme a podáváme
Krůtí roládky v polovině rozkrojíme, rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.