Dušené krůtí roládky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
1 ks vejce
60 g šunka
1 ks cibule
hladká mouka
2 lžíce dijonská hořčice
3 lžíce strouhaná houska
mletý černý pepř
500 g krůtí prsa
50 - 100 ml smetana na vaření
1 hrst nať jarní cibulky
instantní světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozdělíme na dva pláty, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme

  2. Připravíme si náplň. Cibuli a bylinky jemně usekáme. Šunku nakrájíme na jemné kostičky. Vše vložíme do misky, zasypeme strouhankou, přidáme hořčici a spojíme syrovým vejcem

  3. Pláty masa potřeme z jedné strany náplní, zavineme a spojíme jehlami nebo párátky. Roládky vložíme na těsno do menšího kastrolu, zaprášíme hladkou mouku, podlijeme vývarem a zakryté podusíme doměkka. Pak roládky vyjmeme a uchováme na teple. Vydušenou šťávu zahustíme podle potřeby jíškou a zjemníme smetanou. Krátce povaříme a podáváme

  4. Krůtí roládky v polovině rozkrojíme, rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!