Dušené krůtí kousky s bílým chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
500 ml vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
muškátový oříšek
mletý černý pepř
500 g krůtí prsa
300 g bílý chřest
1 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm, které osolíme a opepříme. cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Stonky chřestu důkladně oloupeme a dřevnaté části odřízneme. Pak chřest nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé

  2. Na oleji zprudka opečeme kousky masa dorůžova. Pak je vyjmeme a k výpeku přidáme máslo, na kterém zvolna zesklovatíme cibuli. Pak vmíchám mouku, vše osmahneme, podlijeme vývarem, vložíme opečené maso a zvolna dusíme doměkka. Asi 8 minut před dokončením vmícháme kousky chřestu, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podusíme tak, aby byl chřest tak akorát na skus

  3. Dušené krůtí kousky s bílým chřestem podáváme s uvařenými nudlemi a zdobíme čerstvou nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!