Dušené krůtí kousky s bílým chřestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 500 ml vývar 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 lžíce hladká mouka muškátový oříšek mletý černý pepř 500 g krůtí prsa 300 g bílý chřest 1 lžíce čerstvá pažitka
Postup Dušené krůtí kousky s bílým chřestem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm, které osolíme a opepříme. cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Stonky chřestu důkladně oloupeme a dřevnaté části odřízneme. Pak chřest nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé
Na oleji zprudka opečeme kousky masa dorůžova. Pak je vyjmeme a k výpeku přidáme máslo, na kterém zvolna zesklovatíme cibuli. Pak vmíchám mouku, vše osmahneme, podlijeme vývarem, vložíme opečené maso a zvolna dusíme doměkka. Asi 8 minut před dokončením vmícháme kousky chřestu, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podusíme tak, aby byl chřest tak akorát na skus
Dušené krůtí kousky s bílým chřestem podáváme s uvařenými nudlemi a zdobíme čerstvou nasekanou pažitkou.