Špenátové suflé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce máslo
1 hrneček mléko
1 lžíce čedar
0.5 hrnečku čedar
1 lžíce parmazán
1 špetka muškátový oříšek
450 g listový špenát
podle chuti
sůl
omáčka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špenát důkladně propláchneme a vložíme do velkého hrnce. Přiklopíme a vaříme 4 - 5 minut na mírném plameni, dokud listy nepovadnou. Slijeme tekutinu, vymačkáme vodu, nasekáme nadrobno a špenát odložíme stranou.

  2. Rozpálíme troubu na 190 °C, vymažeme zapékací misku a dno posypeme ideálně parmazánem.

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo, mouku a mléko a přivedeme směs k varu. Směs nalijeme do velké mísy a přidáme špenát. Pomalu vmícháváme žloutky a 2/3 čedaru. Můžeme použít i obyčejnější tvrdý sýr. Můžeme přidat i uzené. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Bílky ušleháme v tuhý sníh a vmícháme je do těsta.

  4. Poté těsto nalijeme do vymazané vysypané trouby posypeme zbylým sýrem a pečeme asi 30 minut, dokud suflé nenabude a nezezlátne. Pro nejnadýchanější výsledek doporučuji před vložením do trouby suflé nahřát.

  5. Špenátové suflé podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!