Kuřecí stehno vařené ve vakuu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžička máslo
mletý černý pepř
1 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehno podchladíme, dobře omyjeme a očistíme. Trochu jej potřeme máslem, osolíme ho a lehce opepříme. U kosti můžeme stehno naříznout

  2. Do pytlíku vhodného na vakuování nebo ještě lépe pro vaření sous-vide dáme připravené kuřecí stehno. Pytlík vložíme do vakuovačky a necháme vyvakuovat a svařit

  3. Připravíme si vodní lázeň se stabilní teplotou 65 °C. Vložíme do ní pytlík s kuřecím stehnem a necháme při teplotě 65 °C vařit hodinu

  4. Asi po 55 minutách si rozehřejeme troubu nebo pustíme gril. Kuřecí stehno vyjmeme z lázně, pytlík rozstřihneme, přičemž šťávu nevyléváme. Stehno dáme na plech a vložíme pod gril zapéct, abychom získali zlatavou kůrčičku

  5. Kuřecí stehno vařené ve vakuu podáváme se šťouchanými brambory a přeléváme šťávou z pytlíku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!