Kuřecí stehýnka s jáhlovou přílohou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
olej
sůl
1 ks cibule
100 g jáhly
1 ks bobkový list
300 ml kuřecí vývar
mletý černý pepř
150 ml bílé suché víno
2 ks nať jarní cibulky
4 ks horní kuřecí stehno
jemné kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí horní stehýnka s kůží očistíme a z obou stran osolíme. Paličku česneku rozdělíme na stroužky, které neloupeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a rozdělíme na klínky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Jáhly spaříme vařící vodou, vypereme a necháme okapat

  2. Připravíme si kuřecí maso. Na větším množství oleje zvolna orestujeme celé stroužky česneku do světle žluté barvy. Potom je vyjmeme, odstraníme slupky a odložíme stranou. Do rozpáleného výpeku vložíme stehýnka kůží dolů a opékáme dozlatova. Potom maso opepříme, zmírníme teplotu a stehýnka otočíme. Po krátkém opečení vrátíme do pánve stroužky česneku, přidáme bobkový list a vše zalijeme bílým vínem. Na mírném teple necháme 10 minut povařit. Potom stehýnka obrátíme kůží nahoru, vložíme do trouby a při teplotě 200 °C pečeme přibližně dalších 10 minut, dokud kůže nezezlátne. Podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru

  3. Připravíme si přílohu. Na oleji pozvolna orestujeme cibuli do světle žluté barvy. Přisypeme jáhly a restujeme ještě asi 5 minut. Přidáme asi 1/2 lžičky jemného kari koření a zalijeme vývarem. Pod pokličkou jáhly podusíme doměkka, podle chuti osolíme a nakonec vmícháme usekanou nať jarní cibulky

  4. Kuřecí stehýnka rozdělíme na porce, přelijeme sosem a podáváme s jáhlovou přílohou ochucenou kari kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!