Tvarohovo-špenátové noky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
olivový olej
muškátový oříšek
150 g listový špenát
1 hrst čerstvá petrželka
150 g polotučný tvaroh
90 g hladká moouka

Postup přípravy receptu

  1. Špenát spaříme vařící vodou, necháme okapat a jemně nakrájíme. Očištěnou petrželovou nať jemně usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme

  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme tvaroh, vejce, špenát a nasekanou petrželku, Směs ochutíme česnekem, strouhaným muškátovým oříškem a solí. Z ingrediencí vypracujeme hladké a vláčné těsto, ze kterého utvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu a necháme je asi 30 minut v chladu odležet

  3. Tvarohovo-špenátové kuličky vkládáme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme, dokud nevyplavou. Potom je necháme ještě dovařit asi 1 - 1,5 minuty a scedíme

  4. Tvarohovo-špenátové noky lehce omastíme olejem a podáváme jako přílohu k rybě nebo dušeným a pečeným masům. Výborně chutnají i samostatně, třeba posypané parmazánem se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!