Kuřecí stehýnka na čínský způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
olej
sůl
1 ks cibule
2 - 3 lžíce sojová omáčka
2 ks červená paprika
1 konzerva červené fazole
1 lžíce mletá sladká paprika
4 ks kuřecí stehno
1 lžíce chilli pasta
1 ks bílá pálivá kapie
2 - 3 lžíce čínská kořenící směs 5 chutí

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna očistíme. Do hrnce vložíme stehna, přilijeme vodu nebo vývar, vmícháme 2 lžíce kořenící směsi 5 chutí, 2 lžíce sójové omáčky a vše přivedeme k varu. Vše zvolna vaříme asi 20 minut. Pak předvařená stehýnka vyjmeme z vývaru, vykostíme, položíme na plech kůží nahoru a v horké troubě při 200 °C upečeme dozlatova

  2. Mezitím necháme okapat červené fazole. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kapii a papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na drobné kostičky

  3. Na malém množství oleje orestujeme cibuli a obě papriky, vmícháme cukr, chilli pastu a mletou sladkou papriku. Nakonec přidáme okapané fazole, vše podlijeme malým množstvím ochuceného vývaru ze stehen a asi 2 minuty povaříme

  4. Upečená kuřecí stehna nakrájíme na kousky, rozložíme na nahřáté talíře a poklademe pikantní zeleninou. Jako příloha se ke kuřecím stehýnkům na čínský způsob hodí jasmínová rýže nebo nudle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!