Zapékané špenátové brambory se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
1/2 kg brambory
300 g špenát
50 g eidam
250 g žampiony
1/2 kelímku zakysaná smetana
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout, poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Špenát podusíme asi 5 minut. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji

  2. Zapékací mísu vymažeme tukem, rozložíme do ní plátky brambor, na ně houby a špenát. Smetanu, vejce, nastrouhaný sýr, koření a sůl smícháme a směsí polijeme celý obsah zapékací misky. Špenátové brambory se žampiony dáme do trouby a zapečeme dozlatova

  3. Zapékané špenátové brambory se žampiony podáváme jako hlavní chod. Recept je vhodný pro vegetariány, ale nejen pro ně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!