Kuřecí stehýnka na hruškách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
solamyl
2 ks hruška
2 lžičky čerstvý zázvor
4 lžíce sójová omáčka
2 lžíce suché bílé víno
4 ks malá cibulka
8 ks horní kuřecí stehýnko

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí horní stehýnka zbavíme kůže, omyjeme, osušíme a obalíme v solamylu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a rozebereme na klínky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky

  2. Na oleji, opečeme horní kuřecí stehna ze všech stran. Potom teplotu zmírníme a velmi zvolna maso propečeme až ke kosti. Vmícháme zálivku a vše krátce povaříme. Pánev odložíme stranou a zakryjeme poklicí

  3. Na jiné pánvi necháme zesklovatět cibulky a čerstvý zázvor. Potom přidáme opečená stehna i s výpekem a nakonec vmícháme plátky hrušek a pokrm asi minutu necháme prohřát

  4. Zázvorová kuřecí stehýnka na hruškách podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!