Špenátové lasagne s ricottou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
50 g máslo
700 ml mléko
bazalka
12 plátků lasagne
50 g parmazán
50 g parmazán
200 g ricotta
1 lžíce olivový olej
mletý pepř
50 g hladká mouka
muškátový oříšek
500 g baby špenát

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku. Do rozehřátého másla za stálého míchání vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Po minutě neustálého míchání po částech vlijeme mléko a přivedeme k varu. Bešamelovou omáčku ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Vsypeme 50 g strouhaného parmazánu a mícháme, dokud se sýr v omáčce nerozpustí

  2. Oloupané stroužky česneku nadrobno nasekáme a krátce opečeme na lžíci olivového oleje. K česneku přidáme proprané listy mladého špenátu. Můžeme přikrýt pokličkou a necháme pár minut prohřát, aby špenát změkl, přitom neztratil barvu. Špenát osolíme a necháme chvíli vychladnout. Poté jej nasekáme a promícháme s ricottou

  3. Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Některé je třeba povařit v osolené vodě, jiné nemusíme upravovat vůbec. Na dno lehce vymazané zapékací mísy rozložíme 3 plátky lasagní, na ně rozetřeme část bešamelu, špenátové směsi a opět rozložíme lasagně. Postupně vrstvíme tak, aby poslední vrstva končila špenátovou náplní

  4. Povrch posypeme zbylým parmezánem a zapékáme 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Posledních 10 minut pečeme lasagně odkryté, aby povrch lehce zezlátl

  5. Špenátové lasagne s ricottou necháme chvíli vychladnout a můžeme podávat ozdobené lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!