Pstruh na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžičky sůl
sůl
2 ks jablko
4 ks pstruh
2 ks hruška
4 lžičky grilovací koření
1 kelímek kysaná smetana
4 lžičky citronová šťáva
citronová šťáva
1 - 2 lžičky pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy dobře očistíme, posypeme kořením a prosolíme. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou a necháme uležet

  2. Oloupeme si jablka a hrušky, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na drobnější kousky nebo na plátky

  3. Na pánvi si rozpustíme máslo se lžící oleje. Vložíme pstruhy a opečeme je z obou stran. Pak pstruhy vyjmeme a do výpeku vsypeme připravené ovoce

  4. Ovoce necháme mírně podusit ve vzniklé šťávě. Pak přidáme kysanou smetanu, pálivou papriku, trochu citronové šťávy, osolíme a promícháme. Do omáčky vložíme zpět pstruhy a chvíli je v omáčce pod poklicí prohřejeme (asi 5 minut)

  5. Při servírování pstruhy podléváme smetanovou omáčkou s jablky a hruškami. Jako přílohu podáváme pečené brambory a zdobíme čerstvou petrželkou, celerovou natí nebo použijeme kadeřávek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!