Pstruh pečený v alobalu se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
2 ks cibule
kmín
2 snítky rozmarýn
2 ks mrkev
500 g pstruh
olivový olej
1 ks zelená paprika
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu receptu budeme potřebovat většího pstruha o váze 40 - 50 dkg, délky asi 36 cm. V případě menších ryb je nutné volit přiměřené množství dalších surovin. Připravíme si také alobal na pečení. Mrkev a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli přepůlíme a nakrájíme na proužky, stejně tak i papriku. Pstruha zbavíme šupin a prosolíme a prokmínujeme

  2. Na větší plát alobalu (volíme podle velikosti ryby tak, aby šla i se zeleninou dobře zabalit) nalijeme trochu olivového oleje. Přidáme ¾ nakrájené mrkve, cibule, papriky. Nezapomeneme na česnek a rozmarýn

  3. Na zeleninu položíme pstruha a posypeme ho zbývající zeleninou. Polijeme trochu olivovým olejem a přidáme kousky másla

  4. Obsah zabalíme do alobalu, kraje dobře utěsníme. Pokud je třeba, přidáme další vrstvu alobalu a znovu kraje dobře utáhneme

  5. Zabaleného pstruha se zeleninou v alobalu přendáme do hlubšího pekáčku, je možné použít i hloboký plech na pečení. Vložíme do trouby a pečeme max. 45 minut při teplotě 180 0C. Lze použít pečení na horký vzduch

  6. Po vyndání z trouby necháme pstruha se zeleninou mírně odpočinout (asi 2 minuty). Opatrně rozděláme alobal a pokrm servírujeme na talíř. Zeleninu, odebereme pstruha a přelijeme vzniklou vypečenou šťávou

  7. Vhodnou přílohou k pstruhovi pečenému v alobalu se zeleninou jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!