Pstruh na másle se slaninou a bramborem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
125 g máslo
25 dkg brambory
0,5 ks citron
1 ks pstruh
20 dkg anglická slanina
Postup Pstruh na másle se slaninou a bramborem
Postup přípravy receptu
-
Vykuchaného pstruha precizně omyjeme. Hodně ho osolíme zvenku i zevnitř. Plátkovou slaninu stočíme do ruliček pro lepší konzumaci. Tyto ruličky nacpeme dovnitř ryby. Slaninou nešetříme. Pokud slanina vypadává, rybu svážeme
Na pekáč dáme tři kusy másla a na něj rybu položíme. Pokud děláme víc ryb, přidáme jen více másla a ryby položíme vedle sebe. Pstruha vložíme do vyhřáté trouby. Po pár minutách zkontrolujeme a pstruha potřeme máslem
Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na půl centimetrové plátky
Pstruh je hotový za 15 - 20 minut. Pstruha vytáhneme, dáme na talíř a postříkáme citronem, nejvíce však dovnitř ryby. Do vyhřátého pekáče přidáme ještě trochu másla a přidáme plátky brambor. Brambory opečeme dozlatova. Brambory přidáme k rybě a podáváme
Pstruha na másle se slaninou a bramborem ihned podáváme