Pstruh na másle se slaninou a bramborem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
125 g máslo
25 dkg brambory
0,5 ks citron
1 ks pstruh
20 dkg anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného pstruha precizně omyjeme. Hodně ho osolíme zvenku i zevnitř. Plátkovou slaninu stočíme do ruliček pro lepší konzumaci. Tyto ruličky nacpeme dovnitř ryby. Slaninou nešetříme. Pokud slanina vypadává, rybu svážeme

  2. Na pekáč dáme tři kusy másla a na něj rybu položíme. Pokud děláme víc ryb, přidáme jen více másla a ryby položíme vedle sebe. Pstruha vložíme do vyhřáté trouby. Po pár minutách zkontrolujeme a pstruha potřeme máslem

  3. Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na půl centimetrové plátky

  4. Pstruh je hotový za 15 - 20 minut. Pstruha vytáhneme, dáme na talíř a postříkáme citronem, nejvíce však dovnitř ryby. Do vyhřátého pekáče přidáme ještě trochu másla a přidáme plátky brambor. Brambory opečeme dozlatova. Brambory přidáme k rybě a podáváme

  5. Pstruha na másle se slaninou a bramborem ihned podáváme


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!