Pstruh na polský způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 - 2 lžíce máslo
2 ks pstruh
2 ks chilli paprička
3 lžíce olivový olej
hladká mouka
1 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy vykucháme, omyjeme a osušíme. Stroužky česneku utřeme se solí a jednou nebo dvěma chilli papričkami. Pokud máme rádi ostré pokrmy, tak papričky necháme, jak jsou. Pokud máme radši jen pikantní chuť, odstraníme z chilli papriček semínka

  2. Pstruhy potřeme vzniklou pastou uvnitř i na povrchu a necháme 15 - 20 minut marinovat. Mezitím do hladké mouky na obalení vmícháme lžíci mleté papriky

  3. Na pánev nalijeme asi 3 lžíce olivového oleje a přidáme lžíci másla. Pstruhy obalíme v paprikové mouce a z obou stran osmažíme. Ve zbylé mouce můžeme obalit kolečka cukety nebo lilku a osmažit je jako přílohu k pstruhům

  4. Pstruhy na polský způsob podáváme se šťouchanými brambory, případně bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!