Špagety se žampiony na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
1 lžíce petrželka
450 g špagety
6 ks šalotka
450 g žampiony
pepř
2 lžíce olivový olej
1 lžička hladká mouka
150 ml smetana ke šlehání
2 lžíce portské víno
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
120 g sušená rajčata v oleji
opečené toasty

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku opečeme v rendlíku na másle a 1 lžíci oleje na středním ohni zhruba 3 minuty. Potom přidáme žampiony a na mírném ohni je opékáme další 2 minuty. Směs osolíme a opepříme, zaprášíme moukou a za stálého míchání zhruba minutu podusíme

  2. Do rendlíku s žampiony postupně přilijeme smetanu a portské víno, přidáme sluncem sušená rajčata a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Omáčku povaříme na mírném ohni 8 minut

  3. Špagety vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje 12-14 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné

  4. Těstoviny scedíme a vrátíme do hrnce, přelijeme žampionovou omáčkou a 3 minuty prohříváme. Pokrm upravíme na nahřáté talíře nebo do misek, posypeme nakrájenou petrželkou i podáváme s opečenými trojúhelníky toastového chleba

  5. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!