Pečené filety z tresky s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
majonéza
1 ks chilli paprička
1 ks šalotka
150 ml olivový olej
hladká mouka
150 ml bílý jogurt
mletý černý pepř
600 g filety z černé tresky s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Začneme přípravou omáčky. Oloupanou šalotku a česnek nasekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Na malé pánvičce zahřejeme malé množství olivového oleje, na kterém necháme šalotku, česnek a chilli papričku zesklovatět. Směs odložíme stranou a necháme vychladnout. V misce promícháme majonézu (množství podle chuti) s jogurtem a pak vmícháme vychladlou směs. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet

  2. Očištěné rybí filety položíme kůží dolů do hladké mouky a následně přendáme do pánve s rozehřátým olejem. Porce osolíme, opepříme a při střední teplotě pečeme asi 5 minut, dokud nebude kůže opečená dozlatova. Pak rybu otočíme, pánev odstavíme z tepla a necháme dopéci i z druhé strany

  3. Pečené filety z tresky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme zeleninou a podáváme s pikantní studenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!