Pečené filé s česnekem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
strouhanka
600 g treska
20 g parmazán
olivový olej
1 lžička granulovaný sušený česnek
1 lžička sušené bylinky
Postup Pečené filé s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Promícháme strouhanku s česnekem, nastrouhaným parmazánem, solí a podle chuti sušenými bylinkami
Rozmrazené tresčí filé osušíme a podle potřeby překrájíme na menší plátky. Plátky ryby pokapeme citronovou šťávou a obalíme v ochucené strouhance z obou stran. Obalujeme nejlépe prsty a opatrně přitlačujeme, ať strouhanka dobře drží
Obalené plátky položíme dál od sebe na plech s pečicím papírem a každý plátek pokapeme olejem
Rybí plátky pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C
Pečené rybí plátky s česnekem podáváme s bramborovou přílohou, nebo jen se salátem.