Špagety s kambalou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
6 lžic máslo
petrželka
1 ks pórek
1 ks mrkev
450 g špagety
4 ks šalotka
pečivo
pepř
1 lžíce olivový olej
1 hrnek hladká mouka
450 g kambala
600 ml jablečné víno
1 lžíce estragonový ocet
2 lžíce extrakt z ančoviček

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se solí a pepřem, 25 g směsi nasypeme na mělký talíř a obalíme v ní kousky rybího masa. Rybu nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, mrkev nakrájíme na kostičky a petrželku nasekáme nadrobno

  2. V kastrolu rozpustíme máslo a na mírném ohni na něm zhruba 10 minut za častého míchání opékáme rybí maso, šalotky, česnek, mrkev a pórek

  3. Maso se zeleninou posypeme zbývající ochucenou moukou a za stálého mícháni podusíme 2 minuty. Postupně podlijeme jablečným vínem, estragonovým octem, přidáme extrakt z ančoviček, přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni 35 minut. Můžeme také předehřát troubu na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) a pokrm 30 minut péci

  4. Zhruba 15 minut před koncem tepelné úpravy přivedeme ve velkém hrnci k varu mírně osolenou vodu s olivovým olejem a 12 minut v ní vaříme špagety tak, aby

  5. byly měkké, zároveň však pevné. Vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a upravíme na talíře

  6. Rybí maso dáme na špagety a přelijeme omáčkou. Ozdobíme nakrájenou petrželkou a ihned podáváme s čerstvým křupavým tmavým pečivem

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!