Kuřecí stehno na indický způsob recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl vývar 3 ks cibule 1 lžíce čerstvý zázvor citronová šťáva 1/2 hrstě čerstvý koriandr 1,5 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 500 - 600 g cherry rajčátka 1/2 lžičky mletá kurkuma 1 - 2 lžičky mleté chilli koření 3 ks barevná paprika 1 lžička garam masala 200 ml zakysaná smetana light 800 - 1000 g kuřecí horní stehno drcený římský kmín
Postup Kuřecí stehno na indický způsob
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí horní stehýnka s kůží dobře očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Barevné papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na stejné menší kousky. Omytá rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Zázvor a česnek nasekáme najemno. Čerstvý koriandr nasekáme
Na oleji zprudka opečeme stehna z obou stran dozlatova. Pečeme nejdříve kůží dolů a poté je otočíme. Opečená stehna přendáme na talíř a na výpeku orestujeme cibuli s česnekem a zázvorem, které za stálého míchání necháme zesklovatět. Pak směs ochutíme veškerým kořením (sladkou mletou paprikou, mletým chilli, kořením garam masala, mletou kurkumou, špetkou římského kmínu) a vše krátce opečeme. Jakmile se koření rozvoní, vmícháme nakrájená rajčata a krátce je podusíme. Poté vmícháme nakrájené papriky a vložíme opečená stehna. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna podusíme doměkka
Měkká kuřecí stehna vyjmeme, omáčku dochutíme čerstvým koriandrem, zjemníme zakysanou smetanou a zakapeme citronovou šťávou
Kuřecí stehýnka na indický způsob rozdělíme na porce a podáváme s rýží nebo těstovinami.