Kuřecí stehno na indický způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
3 ks cibule
1 lžíce čerstvý zázvor
citronová šťáva
1/2 hrstě čerstvý koriandr
1,5 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
500 - 600 g cherry rajčátka
1/2 lžičky mletá kurkuma
1 - 2 lžičky mleté chilli koření
3 ks barevná paprika
1 lžička garam masala
200 ml zakysaná smetana light
800 - 1000 g kuřecí horní stehno
drcený římský kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí horní stehýnka s kůží dobře očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Barevné papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na stejné menší kousky. Omytá rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Zázvor a česnek nasekáme najemno. Čerstvý koriandr nasekáme

  2. Na oleji zprudka opečeme stehna z obou stran dozlatova. Pečeme nejdříve kůží dolů a poté je otočíme. Opečená stehna přendáme na talíř a na výpeku orestujeme cibuli s česnekem a zázvorem, které za stálého míchání necháme zesklovatět. Pak směs ochutíme veškerým kořením (sladkou mletou paprikou, mletým chilli, kořením garam masala, mletou kurkumou, špetkou římského kmínu) a vše krátce opečeme. Jakmile se koření rozvoní, vmícháme nakrájená rajčata a krátce je podusíme. Poté vmícháme nakrájené papriky a vložíme opečená stehna. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna podusíme doměkka

  3. Měkká kuřecí stehna vyjmeme, omáčku dochutíme čerstvým koriandrem, zjemníme zakysanou smetanou a zakapeme citronovou šťávou

  4. Kuřecí stehýnka na indický způsob rozdělíme na porce a podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!