Kari rýže se šafránem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1,5 - 2 hrnky voda
šafrán
olivový olej
kari koření
100 g balkánský sýr
smetana na vaření
1 hrnek jasmínová rýže
100 g eidam 45%

Postup přípravy receptu

  1. Jasmínovou rýži dobře propláchneme, až je voda čirá. Rýži vsypeme do hrnce, přidáme lžičku soli, lžičku kari a lžíci oleje. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí

  2. Mezitím sýry nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme je dohromady

  3. Podušenou rýži odstavíme, přidáme pár lžic smetany a jen lehce promícháme. Znovu přikryjeme a necháme jen tak "dojít". Ještě do teplé rýže vmícháme sýr, šafrán a podle chuti i jiné koření

  4. Kari rýži se šafránem podáváme v mističkách jako hlavní chod. Stačí doplnit sterilovanou okurkou apod

  5. Na odměření rýže použijeme velký hrnek (0,4l).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!