Sója zapečená s bylinkovým tofu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 70 g máslo 1 sklenice rajčatový protlak 1 kostka zeleninový bujon 1 hrst pórek nebo zelená cibulka 3 - 4 špetky bylinková sůl 2 balíčky sójové nudličky 150 g strouhaný ementál 1 kostka bylinkové tofu směs pálivého koření
Postup Sója zapečená s bylinkovým tofu
Postup přípravy receptu
-
Sójové nudličky uvaříme ve vroucí vodě. Vaříme podle návodu na obalu, obvykle stačí 15 - 20 minut. Do vody pro ochucení přidáme kostku zeleninového bujonu. Sóju poté scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu
Z rozpuštěného másla, prolisovaného česneku a bylinkové soli vymícháme směs, kterou vymažeme zapékací misku, zbytek uchováme na teple
Polovinou sójových nudliček vyložíme dno, zasypeme kořením (chilli, ďábelské apod.), na kostky nakrájeným bylinkovým tofu, pórkem nakrájeným na kolečka a zalijeme rajčatovým protlakem. Po celé ploše posypeme sýrem a završíme zbytkem sóji. Zalijeme česnekovým máslem
Sóju s bylinkovým tofu vložíme do rozpálené trouby a zapékáme asi 25 minut
Sóju zapečenou s bylinkovým tofu podáváme jako hlavní chod s čerstvým zeleninovým salátem. Recept je zhruba na 3 porce.