Sója zapečená s bylinkovým tofu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
70 g máslo
1 sklenice rajčatový protlak
1 kostka zeleninový bujon
1 hrst pórek nebo zelená cibulka
3 - 4 špetky bylinková sůl
2 balíčky sójové nudličky
150 g strouhaný ementál
1 kostka bylinkové tofu
směs pálivého koření

Postup přípravy receptu

  1. Sójové nudličky uvaříme ve vroucí vodě. Vaříme podle návodu na obalu, obvykle stačí 15 - 20 minut. Do vody pro ochucení přidáme kostku zeleninového bujonu. Sóju poté scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu

  2. Z rozpuštěného másla, prolisovaného česneku a bylinkové soli vymícháme směs, kterou vymažeme zapékací misku, zbytek uchováme na teple

  3. Polovinou sójových nudliček vyložíme dno, zasypeme kořením (chilli, ďábelské apod.), na kostky nakrájeným bylinkovým tofu, pórkem nakrájeným na kolečka a zalijeme rajčatovým protlakem. Po celé ploše posypeme sýrem a završíme zbytkem sóji. Zalijeme česnekovým máslem

  4. Sóju s bylinkovým tofu vložíme do rozpálené trouby a zapékáme asi 25 minut

  5. Sóju zapečenou s bylinkovým tofu podáváme jako hlavní chod s čerstvým zeleninovým salátem. Recept je zhruba na 3 porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!