Sója se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
0.5 ks celer
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks feferonka
4 lžíce libeček
2 lžíce dýňová semínka
3 lžičky škrobová moučka
250 g vařené sojové boby
3 lžíce tamari
2 lžíce umeocet
1 lžíce datlový sirup
1 lžička koření garam masala

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme cibuli a veškerou zeleninu, použijeme menší celer, středně velký pórek a větší mrkev. Zeleninu pokrájíme na kostičky, česnek utřeme a cibuli s pórkem nakrájíme na kolečka

  2. Na oleji zpěníme cibuli. Když cibulka začne zlátnout, přidáme veškerou zeleninu a koření a restujeme asi 7 minut. Pak podlijeme vodou, přidáme vařené sojové boby a dusíme, dokud zelenina není částečně rozvařená. Pak vmícháme v trošce vody rozmíchaný škrob, necháme přejít varem a můžeme podávat. Pokud nemáme dýňová semínka, nevadí, chuť to neovlivní. Přidávám je do jídel pro zdraví

  3. Sója se zeleninou je dobrá jen tak, ale lze ji podávat s rýží, chlebem či jinou přílohou

  4. Čas přípravy je uveden bez doby potřebné k uvaření bobů. Ty si vařím dopředu na 2 - 3 jídla. Pokud je vaříme v den, kdy je chceme použít, je potřeba je začít vařit asi 2 hodiny před tím, než se pustíme do vaření jídla. Místo umeocta lze přidat jablečný či jiný. Protože je umeocet dost slaný, tak s jiným druhem octa je potřeba jídlo trochu přisolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!