Kari rýžové nudle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 plátky máslo
1 - 2 lžičky kari
2 - 3 špetky drcený kmín
1 hrst sušená petrželka
3 - 5 lžic zakysaná smetana light
sterilovaný okurek
250 g rýžové široké nudle

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si rýžové nudle - bílé a téměř průhledné těstoviny z rýžové mouky. Vodu přivedeme k varu, osolíme a vhodíme celý balíček rýžových těstovin. Během vaření párkrát promícháme, těstoviny jsou hotové a dost měkké zhruba za 4 - 5 minut. Poté scedíme a necháme okapat

  2. Okapané rýžové nudle vhodíme zpátky do hrnce, přidáme máslo, zakysanou smetanu a začneme znovu prohřívat. Důkladně promícháme, ochutíme kari, drceným kmínem a ještě můžeme i trochu osolit. Pro barvu přidáme hrst sušené petrželky a odstavíme

  3. Kari rýžové nudle servírujeme na prohřáté talíře. Na ozdobu a pro vylepšení chuti dodáme sterilované okurky. Rýžové nudle ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!