Kari rýže s kukuřicí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1/2 - 1 lžičky sůl
1 lžička kari
2 lžíce olivový olej
1 plechovka sterilovaná kukuřice
2 hrnky jasmínová rýže
1 kostka zeleninový nebo bylinkový bujón

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, až je voda čirá. Vsypeme do hrnce, zalijeme 3 hrníčky vody a přidáme kostku bujónu. Vsypeme kari a pod pokličkou rýži vaříme asi 20 minut

  2. Rýži odstavíme, vmícháme olivový olej a přidáme i scezenou kukuřici. Podle chuti dosolíme. A máme hotovo

  3. Kari rýže s kukuřicí chutná jako příloha třeba ke kuřecím nudličkám a medailonkům, také k rybě. Dá se z ní vytvořit i chutný salát, kdy k rýži přimícháme právě kousky masa, více čerstvé i sterilované zeleniny, sýr, bylinky apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!