Smetanový losos s tagliatelle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
olej
sůl
2 lžíce máslo
1 větvička rozmarýn
1 kelímek zakysaná smetana
mletý černý pepř
2 porce těstoviny tagliatelle
2 porce steak z lososa s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky z jednoho stroužku česneku odložíme stranou. Z větvičky rozmarýnu otrháme lístečky. Porce lososa očistíme, osolíme a opepříme

  2. Na zahřátý olej položíme porce lososa kůží dolů. Horní část steaku poklademe plátky česneku s lístečky rozmarýnu. Na každý steak navršíme polovinu zakysané smetany, pánev zakryjeme a zvolna propékáme. Jakmile kůže ryby zrůžoví, lososa otočíme, dopečeme a uchováme na teple

  3. Nyní dokončíme přípravu těstovin. Na másle necháme zpěnit plátky česneku, vmícháme okapané tagliatelle, které krátce orestujeme a prohřejeme

  4. Těstoviny rozdělíme na porce a na ně položíme steaky z lososa. Podáváme přelité smetanovým výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!